14 Mayıs 2008 Çarşamba

Hareketli goruntuleri Msn Messengera nasil ekleyebiliriz ?

Hareketli görüntüleri Msn Messenger''a nasıl ekleyebiliriz ?

Hareketli görüntüleri Messenger''ınıza ekleyebilmeniz için iki seçeneğiniz var. Biri otomatik yapılandırma, diğeri ise elle yapılandırma.

1- Otomatik Yapılandırma:

MSN Winks Setup programını indirin ve zip''i açtıktan sonra programı sisteminize kurun. Daha sonra hareketli görüntü resimlerinizin bulunduğu dizine gidin ve eklemek istediğiniz MCO uzantılı dosyalara çift tıklayın.

MCO: Hareektli görüntü resimlerinin uzantısı yani formatıdır.

Not: Hareketli görüntü resimlerini 5-6 sn. aralıklarla ekleyin.

2- Elle Yapılandırma:

Adım 1: MSWINSCK.OCX''in Kayıt Defterine Tanıtımı

MSWINSCK.OCX dosyasını bilgisayarınıza indirin (farenin sağ tuşuna tıklayın ve masaüstüne farklı kaydedin).

Windows XP veya 2003 kullanıcısıysanız, indirdiğiniz MSWINSCK.OCX dosyasını C: sürücünüzdeki \WINDOWS\SYSTEM32 dizini içine kopyalayın. Windows 95, 98 veya Me kullanıcısıysanız \WINDOWS\SYSTEM, Windows NT ve 2000 kullanıcısıysanız ise \WINNT\SYSTEM32 dizinine kopyalayın.

Eğer sisteminizde MSWINSCK.OCX dosyası varsa, kendi dosyanızın öncelikle bir yere kopyalayarak yedeğini alın.

"Başlat" menüsüne ve ardından "Çalıştır" butonuna tıklayın.

Dosyayı sisteminizin kayıt defterine eklemek için:

Windows XP veya 2003:
regsvr32 \windows\system32\MSWINSCK.OCX

Windows 95, 98 veya Me:
regsvr32 \windows\system\MSWINSCK.OCX

Windows NT veya 2000:
regsvr32 \WINNT\system32\MSWINSCK.OCX

Şimdi karşına çıkan "DllRegisterServer /\windows\system32\MSWINSCK.OCK başatıyla gerçekleştirildi" ekranında "TAMAM" butonuna tıklayın.

Not: Lütfen "regsvr32" yazdıktan hemen sonra bir boşluk bıraktık ve sonra gerekli komutu yazın. Komutu "Kopyala" ve "Yapıştır" yöntemiyle yaparsanız, yanlış yazma riskini en düşük seviyeye indirirmiş olursunuz.

Şimdi MSWINSCK.OCX dosyasını indirebilirsiniz (farenin sağ tuşuna tıklayın ve masaüstüne "Farklı Kaydet..." seçeneğine tıklayın).

Adım 2: MSCOINSTALL.EXE''nin Kullanımı

MSCOINSTALL.ZIP dosyasını dosyasını bilgisayarınıza indirin ve zip''i açarak içindeki MSCOINSTALL.EXE dosyasınııı bilgisayarınızda silmeyeceğiniz bir klasöre kopyalayın (farenin sağ tuşuna tıklayın ve masaüstüne farklı kaydedin).

Örnek: \WINDOWS

Daha önce indirdiğiniz *.MCO uzantılı dosyaların -Göz Kırpmaları veya Hareketli Görüntü Resimleri- üzerine fare ile çift tıklayın. Karşınıza aşağıdaki "Birlikte Aç" ekran görüntüsünün çıktığını göreceksiniz. Şimdi Gözat butonuna tıklayın.

Daha önce bilgisayarınıza kaydettiğiniz MSCOINSTALL.EXE dosyasını bulup seçin ve "Aç" butonuna basın.

Son işlem olarak "Bu tür dosyaları açmak için her zaman seçili programı kullan" kutucuğunu işaretleyerek "Gözat" butonuna basın.

* Lütfen MCOINSTALL.EXE dosyasını silmeyeceğiniz bir dizine kopyalayın.

Şimdi MSCOINSTALL.ZIP dosyasını indirebilirsiniz (farenin sağ tuşuna tıklayın ve masaüstüne "Farklı Kaydet..." seçeneğine tıklayın).

Eğer herhangi bir hata mesajı alıyorsanız, mutlaka uygulamalardan herhangi bir adımı eksik ya da yanlış yapmışsınız demektir. Kullandığınız işletim sisteminize dikkat ederek uygulamaları tekrar gözden geçirin.

0 yorum: